Skaderapport: Johannes Stark

speedway

143448402264143500_resized (1)

Hej Johannes du kraschade så allvarligt så du bröt lårbenet när Valsarna mötte Örnarna i Mariestad den 7 juli, hur känns det nu?

Det känns bättre och bättre för varje dag som går, jag tränar regelbundet för att få igång benet ordentligt igen. Jag kan gå hyfsat utan kryckor och krigar för att det ska bli perfekt igen.

Jag var på plats när olyckan inträffade och det såg riktigt otäckt ut, vad minns du själv av kraschen? Vad hände enligt dig?

Jag minns hur jag landade och hörde när lårbenet gick av, det small till och jag sa till läkarna direkt att det var lårbenet. Jag kunde inte lägga ner benet på marken då benet låg som ett Z ,nästan. Enligt mig fick jag en knuff inifrån/blev touchade i sidan så att cykeln reste.

Vad gör du nu för att komma tillbaka?

Jag försöker att gå mycket på benet, sätta igång rörligheten genom att böja mycket. När det läkt helt ska jag börja gymma med benet.

Du är en lovande junior och hade en bra start på säsongen, hur känns det när det blir ett avbrott på de här sättet?

Säsongen startade riktigt bra och jag kom med bra självförtroende efter resan till Tjeckien och Danmark med juniorlandslaget. Det är riktigt trist, gjorde riktigt ont i hjärtat när jag insåg att denna säsong var så gott som över. Men vi får blicka framåt!

Du har själv skrivit att du ska komma tillbaka så fort som möjligt men vad säger läkarna om tidsplanen?

Läkare ska man inte lyssna på haha. Läkarna sa 4-6 månader beroende på hur det läker. Jag ska försöka att träna några varv innan denna säsong är slut iallafall.

Hur spenderar man tiden med brutet lårben?
Jadu, i början var jag bara sängliggande, under de första 2-3 veckorna. Men jag är envis så jag har inte direkt vilat efter det. Jag åker iväg och fiskar, och gör massor med annat.

Valsarna vann i Mariestad i torsdagskväll och nu väntar semifinal, vad tror du om Valsarnas förutsättningar?

Riktigt starkt att komma tillbaka efter de knappa förluster vi haft under säsongen. Jag tror att vi tar oss till final, och där allt kan hända.

Blir det en comeback i Valsvästen nästa år?
Jag vet faktiskt inte. Jag har inte hört något ännu, men jag har ju inte direkt levererat så mycket i år pga mina skador. Men jag hoppas verkligen de har kvar förtroendet för mig, för jag kommer absolut inte ge upp.
Vem vet, jag kanske blir erbjuden ett kontrakt nästa år. Jag trivs i valsarna iallafall!
Har du något du vill hälsa till dina och Valsarnas fans?
Jag vill passa på att tacka alla som stöttat mig detta år. Tack till alla klubbar som gett mig förtroende. Utan min familj, släkt, mina vänner samt alla mina sponsorer hade detta inte varit möjligt. Ni är guld värda och nästa år kommer jag tillbaka starkare än någonsin.


Previous
Så här körs semifinalerna!
Next
Semifinal 1: Laguppställningen Griparna-Valsarna

Stöd Valsarna när du spelar

NWT

Nu kan de berättas – historierna från Valsarnas guldår. Tryck på bilden för att komma till artikeln.

Hemma Match

Premiär2018-05-24
29 dagar kvar.

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Instagram

RSS